вторник, 18 декабря 2007 г.

Гранати, які перевозили повз Крим, - російські!

Про це в ексклюзівному інтервью телеканалові ICTV підтвердив голова кримського МВС генерал Анатолій Могильов. Він зазначив, що перевірка силовиків підтвердила - гармати для ручного гранатомету РПГ російського походження.
Нагадаємо, що скриньки із цим екзотичним складом викинуло під час штормової погоди на курортних узбережжях Коктебелю (кол. Планерське) та Орджонікідзе (Кайдагор).
На початку грудня великий шторм поламав, потопив та пошкодив кільканадцять російськіх кораблів, багато з яких, судячи з оперативних данних прокуратури, звично займалися контрабандою та перевантаженням контрафактного товару прямо в морі. Власне, через незаконність діяльності ці судна вчасно не зреагували на попередження української служби з берега про рівень шторму.
Тоді багато потерпілих "кораблів торгфлоту" повикидали частину товару в море, а ще більше - втратило товари разом із власне кораблями. Фахівці вже встигли відкоментувати знахідку - наприклад, дивним виглядає комерційна доцільність перевезення такої зброї через Крим. Але залишаються ще більш серйозні версії - наприклад, перевезення гармат (можливо й гранатометів) не повз Крим, а прямо в Крим.
Майдан продовжує слідкувати за подіями та моніторити розслідування справи.

Комментариев нет: